KIDSYOGA

 

Heeft je kind nood aan 'thuiskomen bij zichzelf'?

Is je dochter/zoon soms angstig of gespannen? 

Is je kind gebaat bij rustpunten in het dagelijkse leven? 

 

Yoga helpt jouw kind een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en respect voor zichzelf en de ander ontwikkelen. Het stimuleert eveneens de creativiteit en zorgt voor plezier en ontspanning. Bij kidsyoga werken we met leeftijdsgroepen. 

 

PEUTER & KLEUTERYOGA

Peuters en kleuters vinden het fijn om allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Ze ontdekken de wereld actief en beweeglijk, maar hebben ook rust en ontspanning nodig. Daarom is yoga zo geschikt voor de allerkleinsten. Het bevordert een goede lichaamshouding, motorische vaardigheden en stimuleert de werking van spieren en organen. In de yogales wordt jouw kindje in heel zijn wezen aangesproken. Inspanning (yogahoudingen) en ontspanning (massage, tekenen...) wisselen elkaar af in de les. Er wordt gewerkt met thema’s, liedjes, versjes en verhaaltjes die een brug maken met alledaagse situaties.

 

Leeftijd: 2,5 - 4 jaar. Duur: 45 minuten.

De lessen worden ook als ouder-kleuteryoga aangeboden.

 

KINDERYOGA

Yoga helpt kinderen op een speelse manier bewust te worden van zichzelf, hun lichaam en hun omgeving. Het zorgt voor een momentje van rust in hun leefwereld, die vaak overprikkeld is door televisie en computers. In de yogales worden de verschillende onderdelen van yoga (yogahoudingen, ademhaling, massage, visualisatie...) op een speelse manier beoefend. Inspanning (yogahoudingen) en ontspanning (massage, tekenen...) wisselen elkaar af. Er wordt gewerkt met thema's die aansluiten op de leefwereld van kinderen. Met yoga wordt het kind in zijn totaliteit aangesproken. Yoga bevordert een goede lichaamshouding en motorische vaardigheden. Het stimuleert eveneens de werking van spieren, organen en de bloedsomloop. 

 

Leeftijd: 5 - 8 jaar. Duur: 60 minuten.

Leeftijd: 9 - 13 jaar. Duur: 60 minuten.

De lessen worden ook als ouder-kind yoga aangeboden.

 

OUDER - KIND YOGA

De yogalessen worden vaak als ouder - kindyoga aangeboden. Door kinderen en ouders te laten samenwerken, wordt de band en het contact tussen hen verstevigd. Ouder-kind yoga is een moment van quality tijd met je kind doorbrengen!

 

 

 

 

VOOR AFSPRAKEN OF INFORMATIE:

Neem contact met ons op via het contactformulier en wij beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk.